Tarieven en Vergoeding

Verwijsbrief

Iedereen in Nederland heeft recht op een zorgvergoeding. Om voor vergoeding door jouw zorgverzekeraar in aanmerking te komen, heb je een geldige verwijsbrief van de huisarts nodig. In deze verwijsbrief dienen de volgende punten te worden vermeld: 

  • Ondertekende verwijzing voor Psychotherapie Affectum
  • Verwijzing voor SGGZ
  • Reden van verwijzing
  • Naam, geboortedatum, adres, BSN
  • Naam, functie en AGBcode van verwijzer


Gecontracteerde zorg 2024

Mijn praktijk heeft voor 2024 met de volgende zorgverzekeraars contracten afgesloten:

-DSW

-Menzis

-A.S.R.

-Salland

-Zorg en Zekerheid

-VGZ Zorgverzekeraar

-Zilveren Kruis

Indien mijn praktijk een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan zullen de kosten van de behandeling rechtstreeks door mij bij de zorgverzekeraar worden ingediend. Je moet wel rekening houden met het wettelijk verplichte eigen risico van €385.

Indien mijn praktijk geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan wordt de zorg, afhankelijk van welke zorgverzekeraar je hebt en welke polis je hebt afgesloten, gedeeltelijk vergoed. De vergoeding ligt meestal tussen de 50 en 90%. Het overige deel betaal je zelf. Ik adviseer om vóór aanvang van de behandeling jezelf goed te laten informeren over het percentage van de vergoeding. Je ontvangt de nota’s rechtstreeks van de praktijk. Deze dien je zelf te voldoen. Vervolgens kun je de nota’s declareren bij jouw zorgverzekeraar om voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen.

De zorg die je krijgt wordt per consult berekend. Deze tarieven worden bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). De prijs van het consult hangt af van het beroep van de behandelaar, het soort consult (diagnostiek of behandeling) en de duur van het consult. Ik hanteer volledig de tarieven van de NZA.

No Show

Indien je een afspraak wilt annuleren is het van belang dit 24 uur voor de betreffende afspraak te doen. Bij annuleringen binnen 24 uur breng ik € 50 in rekening. De zorgverzekeraar vergoedt dit niet.