Mijn Werkwijze

Aanmelding

Wanneer je je gegevens achterlaat op deze site, neem ik spoedig contact op voor een vrijblijvende telefonische kennismaking. Ik zal daarbij een inschatting maken of behandeling passend is binnen de mogelijkheden die mijn praktijk biedt. Mocht dat niet het geval zijn, verwijs ik je terug naar de huisarts.

Verwijsbrief

Intake

Wanneer na de telefonische screening blijkt dat jouw hulpvraag passend is, volgt de intakefase. Tijdens deze fase worden jouw klachten in beeld gebracht. Ik probeer daarbij zicht te krijgen op de aard van de problematiek. Ook staan we stil bij wat je wilt bereiken en wat jou hierbij het beste kan helpen. Je dient bij het eerste gesprek de verwijsbrief mee te nemen, evenals een geldig legitimatiebewijs.

De intakefase wordt afgesloten met een indicatiegesprek. Tijdens dit gesprek nemen we de vermoedelijke diagnose door en zullen we het voorlopige behandelplan op stellen. Ook zal er tijdens dit gesprek aandacht zijn voor praktische zaken zoals het contact met de huisarts, frequentie en duur van de afspraken, betaling, no-show beleid en beroepsgeheim.

Behandeling

De behandelingen zijn zo kort als mogelijk en zo lang als noodzakelijk. Bij aanvang van de behandeling is het niet altijd mogelijk om een indicatie te geven over de duur van de behandeling doordat dit verschilt per persoon. Ook verschilt het effect per persoon. Tijdens de behandeling zullen we regelmatig evalueren, waarbij we stil staan hoe de behandeling verloopt en hoe het gaat met de behandeldoelen. Indien nodig wordt bij een evaluatie van de behandeling het behandelplan bijgesteld.

Wachttijd

Op dit moment zit de praktijk vol en kan ik helaas geen nieuwe cliĆ«nten aannemen. 

Zorgprestatiemodel

Per 1 januari 2022 is het Zorgprestatiemodel ingevoerd (ZPM). Het ZPM houdt in dat je klachten worden vertaald naar een zorgzwaartetypering. Dit gebeurt door middel van de vragenlijst HoNOS+. Deze wordt in de intakefase door mij ingevuld waarmee de zorgzwaarte wordt bepaald. Deze zorgzwaarte bepaalt de hoeveelheid sessies. Voor uitgebreidere informatie verwijs ik je naar het Zorgprestatiemodel.

Tarieven & Vergoeding